Актуално

Европейски проект GardensToGrow разработва образователна платформа за градинките

Меню: 

Умната градинка в детския научен музей МУЗЕЙКО, България е една от петте демонстрационни образователни градини, създадени в рамките на европейскя проект GARDENStoGROW, съфинансиран от европейската програма Erasmus+. В проекта са включени водещи организации от четири държави – Италия, Северна Ирландия, Испания и България, сред които Детски музеи, детски градини, университети и изследователски центрове.

Основни цели на проекта са създаването на демонстрационни образователни градини, както и разработването на виртуална платформа с практически курсове, включващи методически указания за преподаватели и възпитатели от детски градинии и начални училища, свъзрани с изграждането и поддръжката на демонстрационни зеленчукови градинки по места.

Прилагането на практика на дейностите по проекта ще направи възможно децата на възраст между 0 и 6 години да усвоят основни, граждански и мултидисциплинарни умения.

Предвидено е образователните градини, създадени в рамките на партньорските структури по проект GARDENStoGROW да се превърнат в средища, където градинарството и знанието за него е основна тема на срещи, обмяна на опит и вдъхновение за деца, учители и семейства.

Покана: Солидарна акция за създаване на РАСТЯЩАТА КЛАСНА СТАЯ в двора на 107 ОУ "Хан Крум", София

Меню: 

Мили приятели, най-сърдечно ви каним, на 18 април 2015, да подарим на децата и на себе си няколко часа креативно и усмихнато ВРЕМЕ ЗАЕДНО, като създадем вкусна био-градинка в училищния двор - място за радост, красота и учене чрез преживяване.

* КЪДЕ: София, кв. Лозенец, ул. Димитър Димов 13
* КОГА: 18 април (събота) 2-15
* ЧАС: 10 до 16 часа
* НОСЕТЕ СИ: дрехи, ръкавици и инструменти за градинарстване, сандвичи за обяд, и ... доброто настроение.
* ЗАЕДНО: Доведете децата! Поканете и приятели!

* КАКВО ЩЕ ПРАВИМ: ще поканим Природата в училищния двор като култивираме зоните на ерозия, ще създадем повдигнати лехи за ядивни и билкови растения, ще създадем пътечки и зона за наблюдение използвайки принципите на пермакултурния дизайн и натуралното земеделие, ще учим, ще играем, ще създадем градинка, ще засадим живот, ще надпишем табелки, ще засадим първите растения в интензивни еко-системи на малка площ.

* КАКВО ЩЕ НАУЧИМ: как заедно можем да създадем образователна вкусна био-градинка в градска среда, прилагайки принципите и техниките на Пермакултурния дизайн, как да учим от Природата.

FACEBOOK: www.facebook.com/groups/107ou/

ЗА КОНТАКТ: тел. 0896 86 06 40 или може да ни пишете от ТУК

Покана за солидарна акция в Перма градина "Златарски", София, кв. Витоша на 4 август (понеделник) 2014

Меню: 

Екипът на Перма градина "Златарски" кани приятели и доброволци на солидарна акция за изграждане на Хугел леха

Ако имате желание и възможност да помогнете, ще бъде прекрасно.

Кога: на 4 август /понеделник/ от 16 до 20 часа.

Къде: градинката на ул. “Проф. Георги Златарски” 18, (рейс 102 или с метрото до спирка ГМ Димитров и 15 минути пеша) квартал Витоша градски транспорт:

На място ще се запознаете със:

➢ Що е то пермакултура – основни принципи.

➢ с концепцията за Хугел лехите, както и ще изградим една заедно)

➢ носете си дрехи за работа и усмивки :­)

За контакт 0886 28 22 99 Петър, 0988 969089 Огнян.

Pages

Subscribe to RSS - Актуално

Контакти

Ако ви харесва идеята. Ако и вие искате да направите вкусна био-градинка и във вашата детска градина, училище или квартал... Ако искате да се включите в СОЛИДАРНА АКЦИЯ за изработване на градинката. Ако желаете да споделите ресурси, опит, знание в тази област, пишете ни, и ние ще се свържем: [email protected]

Go to top