Монтесори градина на знанието

Меню: 

Образователна биоградина към иновативната Монтесори паралелка в с. Железница. През 2018 година, беше създадена и първата образователна биоградинка, в която се провеждат обучения по Монтесори метод, в рамките на първата Монтесори паралелка в общинско училище в 191 ОУ, с. Железница. Градинката беше създадена с финансовата подкрепа на Фондация ЗАЕДНО и Визион дьо Монд, и обединените усилия на местната общност - деца, учители, родители и приятели от селото. Градината е планирана и изградена с участието на всички ученици от училището, като предварително беше изработен дизайн съобразен с възмвожно най-ефективно използване на природните дадености на терена, тя се състои от 12 цилиндрични лехички, по една за всяко позитивно качество, което децата определиха, че искат да развиват в живота си. Децата лично изрисуваха заедно с истински графити художник по предварително създадени от тях проекти. В градината бяха засадени множество и най-различни ядвни растения, цветя и билки, като за тяхното засаждане децата използваха специални дизайн-карти, с който определиха, кои растения са подходящи партньори и ще могат да съжителстват успешно в лехичките. В градинката се провеждат много от учебните занимания по Човек и природа и специализирани Монтесори занимания свързани с еволюцията на живота, ботаника, биология, екология и социални умения.

Вкусната образователна градинта в двора на 191 ОУ "Отец Паисий" е уникална със своя дизайн и със специфичното си географско разположение - в подножието на Витоша планина, на близо 1000 метра надморска височина.

Контакти

Ако ви харесва идеята. Ако и вие искате да направите вкусна био-градинка и във вашата детска градина, училище или квартал... Ако искате да се включите в СОЛИДАРНА АКЦИЯ за изработване на градинката. Ако желаете да споделите ресурси, опит, знание в тази област, пишете ни, и ние ще се свържем: [email protected]

Go to top