E-БЮЛЕТИН за м.април 2014

Скъпи приятели и партньори,
Това е априлският брой на електронния БЮЛЕТИН на ВКУСНИТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНИ БИО-ГРАДИНКИ - солидарна мрежа за учене чрез преживяване и устойчив начин на живот. Приятно четене!

Очакваме Вашите снимки и истории, предложения и коментари.

От ТУК може да свалите Е-Бюлетин в .PDF Формат

 

*******
 
НОВИНИ:
  • С радост, вдъхновение и богата колекция от пътуваща фото изложба проведохме обучителните семинари на тема "Учене чрез преживяване във вкусните образователни био-градинки" в градовете Пловдив, Видин, Велико Търново, Бургас и Варна. Сърдечно БЛАГОДАРИМ на нашите домакини за гостоприемството, красивата атмосфера и прекрасната организация. Щастливи сме да споделим, че повече от 300 директори на училища и детски градини, учители, педагози, родители, студенти и доброволци взеха участие в тези първите по рода си  срещи-семинари, по време на които взаимно обменихме и споделихме опита, вдъхновението и добрите практики от първите три години на инициативата за "вкусните образователни био-градинки". Най-богатата реколта от проведените семинари, бяха създадени много нови приятелства, стратегически партньорства и много от участниците си тръгнаха с готови планове за създаване на нови градинки. С нетърпение очакваме вдъхновяващи истории, снимки и новинки от всички, които започнат работа по създаване на нови вкусни образователни градинки. Ще се радваме да останем ЗАЕДНО като споделяме постигнатите добри резултати, и се подкрепяме със съвет и вдъхновение, когато срещаме предизвикателства по пътя. Ще се радваме да поддържаме връззка, винаги може да ни пишете на е-мейл: [email protected]
 
ПРЕДСТОЯЩО:


ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС

  • Моля, споделете вашето мнение в АНКЕТАТА "Бъдеще във вкусните био-градинки"Екипът на Фондация ЗАЕДНО подготвя следващи програми и проекти за подкрепа и развитие на вкусните образователни градинки в България. Ще се радваме ако споделите вашите идеи и насоки за бъдещето на вкусните био-градинки.
  • Ако искате да споделите вашите лични истории и инициативи за вкусни образователни градинки, пишете ни на е-мейл: [email protected]

ИГРАТА НА ЛЮБОПИТНИТЕ - изучаване на Пермакултурните етики и принципи чрез лично преживяване

  • Отворено е ТРЕТОТО НИВО за участие в Играта на Любопитните. Има нов Жокер с полезни ресурси и идеи за работа в градинката, който ще получите при регистрацията за участие. Повече информация може да намерите ТУК. Очакваме вашите истории с текст и снимки.

 

НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ЗА УЧИЛИЩАТА: Умения за устойчив начин на живот, 2014


СПОДЕЛЕНО ОТ ВАС

Създадени бяха и първите две вкусни био-градинки, с подкрепата на частен Дарител - един истински ДоброТворец, който  пожела да подкрепи изграждането на две нови вкусни образователни градинки във Варна и Балчик. Благодарим от сърце на ДоброТворецът от Варна и си пожелаваме все повече солидарни общности да започнат да изграждат сами своите вкусни обрзователни био-градинки, използвайки силата и неограничения потенциал на хората от местната общност.


КАК ДА СИ НАПРАВИМ... вкусна био-градинка в града


СОЛИДАРНИЯТ ПОДХОД И РАДОСТТА ДА СПОДЕЛЯШ

  • Разработка на тема "Вкусната био-градинка" спечели в Конкурс за добри педагогически практики от посочения линк може да свалите материала разработен от ОДЗ 7 "Детелина", София. Сърдечно БЛАГОДАРИМ на колегите за споделянето! Искрено се надяваме този материал да подкрепи и надгради усилията на всички учители и педагози, които в момента разработват своите уроци във вкусните образователни био-градинки.
  • Каним ви, да се присъедините към ФОРУМА на вкусните био-градинки


УРОЦИ ОТ ПРИРОДАТА ЗА ВСИЧКИ

 
БИО-ДИНАМИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ в помощ на вкусната био-градинка
 
  • Лунният календар на Мария Тун за първата част на м. май 2014 >>>
  • Цвете от луната - вдъхновяваща и пълноценна статия за био-динамичното земеделие от Списание 8 >>>

В ХАРМОНИЯ С ПРИРОДАТА - етики и принципи на Пермакултурния дизайн

ОБРАЗОВАНИЕТО ВЪВ ВКУСНАТА БИО-ГРАДИНКА

ИНТЕРЕСНО и ЛЮБОПИТНО

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ нашите приятели от Slow Food България и техните полезни обучителни материали:

ВИДЕО:

ПОЛЕЗНИ ресурси:

Контакти

Ако ви харесва идеята. Ако и вие искате да направите вкусна био-градинка и във вашата детска градина, училище или квартал... Ако искате да се включите в СОЛИДАРНА АКЦИЯ за изработване на градинката. Ако желаете да споделите ресурси, опит, знание в тази област, пишете ни, и ние ще се свържем: [email protected]

Go to top