ОДЗ 2 "Знаме на мира", гр. Балчик

  •     Наименование на учебното заведение:ОДЗ,,Знаме на мира"
  •     Населено място: гр.Балчик
  •     Възрастова група: 3-6 г.

Създаваме вкусна образователна био-градинка, защото всичко зависи от нас! Да възпитаваме екологична култура започва от нас, в детската градина. За детето е едно да изяде нещо непознато в чинията, а съвсем друго е да посади семенце, да го гледа как расте и после да си откъсне от растението, да го изяде сурово на място в градината.Ако не сте опитвали грахчета или зелени фасулчета там, в градината, все едно не сте живели.Децата трябва да изживяват своите вълнения сред природата, да искат и могат да я пазят, да я обичат и да имат свое право на съществуване в нея.

С вкусната градинка, ние създаваме способ за въздействие върху чуствата на децата, върху тяхното съзнание, възгледи и представи. Също така, приобщаваме родителите и местната общност за изграждане на едно красиво, полезно и любимо място.

Нашата градинка е едно малко парченце Земя. А Земята е нашият дом – затова да живеем в съгласие с природата е необходимо условие да съхраним цивилизацията. Трябва ежедневно да мислим какво ще оставим след нас, за да имат децата синьо небе и птици, пролетен дъжд и есенен листопад, снежни човеци и зелена трева. И може би, с грижите за градинката, ще станем  неусетно, по-добри.


 

Нашата покана към родителите.. защото ЗАЕДНО можем повече

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
Колегията на ОДЗ № 2 “Знаме на мира”град Балчик спечели проект - “ВКУСНА БИО-ГРАДИНКА”
Детската образователна био-градинка ще бъде един любим за всички образователен кът в двора на детската градина, където децата, учителите и с помощта на родителите ще се отглеждат билки, подправки, зеленчуци и плодове. Това е един прекрасен начин, по който «зелената» теория може да се превърне в житейска опитност, чрез игра и преживяване сред природата.

Subscribe to RSS - ОДЗ 2 "Знаме на мира", гр. Балчик

Контакти

Ако ви харесва идеята. Ако и вие искате да направите вкусна био-градинка и във вашата детска градина, училище или квартал... Ако искате да се включите в СОЛИДАРНА АКЦИЯ за изработване на градинката. Ако желаете да споделите ресурси, опит, знание в тази област, пишете ни, и ние ще се свържем: [email protected]

Go to top