E-БЮЛЕТИН за м. март 2014

Скъпи приятели и партньори,
Това е електронният БЮЛЕТИН на ВКУСНИТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНИ БИО-ГРАДИНКИ - солидарна мрежа за учене чрез преживяване и устойчив начин на живот. Приятно четене!

Очакваме Вашите снимки и истории, предложения и коментари.

От ТУК може да свалите Е-Бюлетин в .PDF Формат

*******
 
НОВИНИ:
  • С радост споделяме, че с настъпването на Пролетта, след дълго и задълбочено планиране, започна и изграждането на демонстрационните Пермакултурни образователни био-градинки в Бургас, Варна, Видин, Пловдив и Сливен. Вдъхновяващи солидарни акции обединиха усилията на родители, деца и учители, които с много любов и въображение положиха основите на нови пространства за учене чрез преживяване и общуване с Природата. Тези солидарни събития доказаха, че позитивната промяна започва от обикновените хора, които правят малки стъпки, но с много любов и грижа за децата и природата.
     
  • С цел да споделим натрупаният опит и въхновение, свързани с изграждането на солидарни общности, които създават вкусни образователни био-градинки, проведохме обучителни семинари и вдъхновяващи срещи и дискусии с вас  в Пловдив, Велико Търново и Видин. Очакваме екипите на детските градини и училищата, които се включиха в семинарите, да създадат свои уникални вкусни образователни био-градинки и да споделят с нас снимки и кратки истории от своите зелени инициативи.
     
ПРЕДСТОЯЩО:
 
 
******

ИГРАТА НА ЛЮБОПИТНИТЕ - изучаване на Пермакултурните етики и принципи чрез лично преживяване

  • Отворено е ТРЕТОТО НИВО за участие в Играта на Любопитните. Има нов Жокер с полезни ресурси и идеи за работа в градинката, който ще получите при регистрацията за участие. Повече информация може да намерите ТУК

 

НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ЗА УЧИЛИЩАТА: Умения за устойчив начин на живот, 2014

 

СПОДЕЛЕНО ОТ ВАС:

 

КАК ДА СИ НАПРАВИМ... вкусна био-градинка в града

 

СОЛИДАРНИЯ ПОДХОД и радостта да споделяш

 

УРОЦИ ОТ ПРИРОДАТА ЗА ВСИЧКИ

Ако решите да споделите полезни ресурси и материали - ще бъде прекрасно.

Ако имате ваша песничка за вкусната градинка - споделете я с нас.

 
Био-динамичното земеделие в помощ на Вашата вкусна био-градинка
 

В ХАРМОНИЯ С ПРИРОДАТА - етики и принципи на Пермакултурния дизайн

 

ОБРАЗОВАНИЕТО ВЪВ ВКУСНАТА БИО-ГРАДИНКА

 

ИНТЕРЕСНО и ЛЮБОПИТНО

 

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ нашите приятели от: 

  • Детски център - Златарица. Когато има любов и благородна обща цел - няма прегради! Доказват го децата от Детски център Златарица и тяхната ръководителка Стефка Николова, която с много любов към децата и вяра в доброто у хората, успява да обедини деца от четири различни етноса в една сплотена общност, в която децата творят, работят, забавляват се и с радост споделят изобилието от своя труд.


ВИДЕО:


ПОЛЕЗНИ ресурси:

Контакти

Ако ви харесва идеята. Ако и вие искате да направите вкусна био-градинка и във вашата детска градина, училище или квартал... Ако искате да се включите в СОЛИДАРНА АКЦИЯ за изработване на градинката. Ако желаете да споделите ресурси, опит, знание в тази област, пишете ни, и ние ще се свържем: [email protected]

Go to top