ЦДГ №136 ”Славия”, Красно село, София

„Вълшебница природа-за мен, за теб, за всички” е името на нашата вкусна био-градинка:

Създаваме вкусна образователна био-градинка, защото по забавен и интересен начин чрез преживяване децата учат и участват в процесите, опитват зеленчуци от градинката  и формират усещане, че здравословната храна и е вкусна, още повече, когато е отгледана с общи усилия и с приятели.Ценят природата, наблюдават нейното могъщество /наводнения, суша и т.н./ и се научават да пазят красотата и ресурсите и.

С вкусната градинка, ние ще успеем да посеем в детските души желание да творят, да създават, да формират усещане за заедност и позитивно общуване с природата и по между си.Познанието и начините по здравословно хранене ще останат за цял живот.Ще успеем да изградим у децата благодарно отношение към храната и трудът, който се полага, за да се отгледа.

Нашата мечта за вкусната био-градинка е да намери своето място във всяка детска градина. В началото част от родителите и колегите ни подкрепиха, други ни се чудеха,но не се отказахме- продължаваме. Участниците в изграждането, поддържането и развитието на био-градинките  да  имат вярата, че създават ценност у децата за цял живот,  за да остане природа и след тях.

 

Празник на реколтата в ЦДГ 136 "Славия", Красно село, 2 октомври 2012

Меню: 

 

С голямо вълнение и много гордост, децата, възпитателите и родителите от 136 ЦДГ "Славия" отпразнуваха своя първи празник на Реколтата. Пространството във и около "вкусната градинка" преливаше от развълнувани родители и деца, от песни и добро настроение. Обрана беше част от плодородната реколта: невероятно вкусни моркови, тикви Хокайдо, чери доматки, краставички и тиквички. Освен вкусната реколта, децата, родителите и възпитателите отнесоха със себе си прекрасните спомени от реализираните ДоброТворчески акции по изграждане на "вкусната градинка". Поставена беше общата цел за нова по-добра реколта през идващата година и затвърждаване на новите умения и придобити качества: грижа, любов, постоянство, отговорност. Децата и родителите засадиха и една лехичка с лимец - древното жито на прабългарите, съхранявало ги здрави и силни през вековете.

Празникът беше уважен от Г-жа Виолета Недева - представител на Фондация "Америка за България" - спонсор на проекта за изграждането на "вкусните градинки",  Г-жа Ваня Кастрева - началник на Регионалния инспекторат по образование (РИО) в София и от Г-н Петър Хаджигеоргиев - Главен експерт от Дирекция Образование към Столична община Официалните гости дадоха интервю на БНТ, предаването "Бразди", чиито екип засне празника.

Празникът беше заснет и от екип на радио "Бинар".

 

 

Subscribe to RSS - ЦДГ №136 ”Славия”, Красно село, София

Контакти

Ако ви харесва идеята. Ако и вие искате да направите вкусна био-градинка и във вашата детска градина, училище или квартал... Ако искате да се включите в СОЛИДАРНА АКЦИЯ за изработване на градинката. Ако желаете да споделите ресурси, опит, знание в тази област, пишете ни, и ние ще се свържем: [email protected]

Go to top