E-БЮЛЕТИН за м. май 2014

Скъпи приятели и партньори,
Това е майският брой на електронния БЮЛЕТИН на ВКУСНИТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНИ БИО-ГРАДИНКИ - солидарна мрежа за учене чрез преживяване и устойчив начин на живот. Приятно четене!

Очакваме Вашите снимки и истории, предложения и коментари.

От ТУК може да свалите Е-Бюлетин в .PDF Формат

*******
 
ВАЖНО:
 • Наближава 1 юни 2014 - междунородният ден на ДЕТЕТО. В негова чест и заради неговото бъдеще са всичките ни усилия. Вярваме, че всяко едно малко действие, направено с много любов и грижа за бъдещето на децата, има смисъл! Посаждайки в сърцата на децата любяща грижа към Природата и нейните ресурси, ние сме посяли семена, които ще дават здрав плод и изобилие дълги години. Призоваваме Ви - събудете в децата любовта към земята и всичко живо, за да им дадете по този начин най-ценният подарък. И ако вече сте пораснали и сте баба, дядо, мама, татко, учител ... не забравяйте на 1 юни да празнувате заедно с децата - та нали всеки един от нас е ДЕТЕ на майката Природа :)
 
ПРЕДСТОЯЩО:
 • През месец юни 2014 в новоизградените вкусни образователни био-грдинки ще се проведат солидарни празници на изобилието. Ако живеете в близост до някоя от новите градинки, и проявявате любопитство и интерес към темата, не се колебайте да се свържете с екипа на детската градина и да се присъедините към техния празник, за да чуете какво ще Ви разкажат деца, родители и учители. Солидарните празници във вкусните образователни био-градинки са любими моменти за малки и големи, в които новосъздадената общност отделя заслужено време, за да се наслади на резултатите от своя труд и да сподели изобилието и радостта с приятели и познати. На тези празници домакини са ДЕЦАТА.
 • На 19 юни 2014 г, в Бетахаус, София, ще проведем заключителна среща по проект "Солидарна мрежа на вкусните образователни градинки на България". Поканени за участие са всички, за които темата за вкусните градинки е любопитна и любима.


ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС

 • Моля, споделете вашето мнение в АНКЕТАТА "Бъдеще във вкусните био-градинки"Екипът на Фондация ЗАЕДНО подготвя следващи програми и проекти за подкрепа и развитие на вкусните образователни градинки в България. Ще се радваме ако споделите вашите идеи и насоки за бъдещето на вкусните био-градинки.
 • Ако искате да споделите вашите лични истории и инициативи за вкусни образователни градинки, пишете ни на е-мейл: [email protected]

ИГРАТА НА ЛЮБОПИТНИТЕ - изучаване на Пермакултурните етики и принципи чрез лично преживяване

 • Отворено е ЧЕТВЪРТОТО НИВО за участие в Играта на Любопитните. Има нов Жокер с полезни ресурси и идеи, който ще получите при регистрацията за участие. Повече информация може да намерите ТУК. Очакваме вашите истории с текст и снимки.

НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ЗА УЧИЛИЩАТА: Умения за устойчив начин на живот, 2014

 • На 30 май 2014 година приключи изпращането на историите Ви за реализирани инициативи, като част от съвместната ни инициатива с  БТВ и Кампанията "Да изчистим България", на тема: "ЧистоЗнание в ДЕЙСТВИЕ - заедно с природата създаваме радост и изобилие".
 • Тук може да видите всички истории на участниците в конкурса "ЧистоЗнание в Действие". В следващият брой на Е-бюлетина очаквайте пъзела със снимки от реализираните инициативи.

КАК ДА СИ НАПРАВИМ... вкусна био-градинка в града


СОЛИДАРНИЯТ ПОДХОД И РАДОСТТА ДА СПОДЕЛЯШ

УРОЦИ ОТ ПРИРОДАТА ЗА ВСИЧКИ

 
БИО-ДИНАМИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ в помощ на вкусната био-градинка

В ХАРМОНИЯ С ПРИРОДАТА - етики и принципи на Пермакултурния дизайн

ОБРАЗОВАНИЕТО ВЪВ ВКУСНАТА БИО-ГРАДИНКА

ИНТЕРЕСНО и ЛЮБОПИТНО

 • В книгата "Биодинамични зеленчуци" ще намерите много полезна и практична информация, включително и рецептата за приготвяне на тоник от коприва
 • Need For Seed - За гръцкия фестивал за свободна размяна на семена и разсади и за най-голямата семенна банка на Балканите - "Пелити"

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ нашите приятели от Сдружение Трансформатори:

ВИДЕО:

ПОЛЕЗНИ ресурси:

 • 365 игри за деца, тъй като играта е най-добрият и ефективен начин за учене

Контакти

Ако ви харесва идеята. Ако и вие искате да направите вкусна био-градинка и във вашата детска градина, училище или квартал... Ако искате да се включите в СОЛИДАРНА АКЦИЯ за изработване на градинката. Ако желаете да споделите ресурси, опит, знание в тази област, пишете ни, и ние ще се свържем: [email protected]

Go to top