Детски център "Три в едно - ЗАЕДНО", град Златарица

                             
 

Ние сме двадесетина момичета и момчета от Детски център „3 в 1 – заедно” Защо „3 в 1 – заедно”? Не ни бъркайте с питието!!! Ние сме три етноса – българчета, ромчета и влахчета и се разбираме прекрасно и сме ЗАЕДНО!

Ученици сме от СОУ „Св. св. Кирил и Методий” в града ни. След училище и през свободното си време посещаваме нашия център. Ръководител ни е г-жа Николова – учител, пенсионер. Заниманията ни са любими и разнообразни. Участваме в три клуба – Хлебна къща „Св. Николай Мирликийски”, „Млад фермер” и клуб „Хоби”. С гордост можем да кажем,че ние сме ВТОРАТА ХЛЕБНА КЪЩА  в България и приготвяме най – вкусните питки! Научихме се да месим, да печем в истинска пещ. И най – важното –  да споделим хляба. Тук може да видите повече новинки за нас - www.bread-art-house.org/node/101,

Убедихте се сами, че сме добри, нали?  Важното е да имаш добро сърце и да помниш, че”никой не е по-голям от ХЛЯБА”. В началото на м. май репортери от БТВ направиха за филм за нашата  и габровската, първата Хлебна къща.

Приятели, сега ще ви разкажем и за още нещо интересно от нашата дейност. Знаете ли, че в двора на къщата, където се помещаваме има градина и стопаните сме ние. Отглеждаме домати, пипер, краставици, картофи, лук, чесън, сладка царевица, цветя, като  копаем, сеем, садим, плевим и накрая си хапваме  – екологично чисти, без торове и хербециди зеленчуци. Ние  си ги произвеждаме  с любов и затова  се трудим неуморно.

Участниците в Клуб”Хоби” изработват картички с различни техники на принципа „От нищо –нещо”.

През летните месеци сформирваме и клуб „Млад краевед”, който изучава историята и забележителностите на нашия град. Така миналата година участвахме в конкурса „Дърво с корен” и се класирахме на второ място в България с трите ни  вековни черници, посадени от наши златарчани през 1634 година /снимката с трити черници – старици/. 

Трудно  е да ви опишем нещо толкова обемисто като материя и толкова емоционално като преживяване. Ако имате възможност, елате при нас! Ще ви нагостим с най – вкусните питки и с прясно откъснати от градината ни зеленчуци и плодове.

Децата от Детски център „3 в 1 – заедно” гр. Златарица.
 

Subscribe to RSS - Детски център "Три в едно - ЗАЕДНО", град Златарица

Контакти

Ако ви харесва идеята. Ако и вие искате да направите вкусна био-градинка и във вашата детска градина, училище или квартал... Ако искате да се включите в СОЛИДАРНА АКЦИЯ за изработване на градинката. Ако желаете да споделите ресурси, опит, знание в тази област, пишете ни, и ние ще се свържем: [email protected]

Go to top