Покана за семинар "Растящата класна стая - уроци и идеи от природата за всички""

 

Скъпи приятели, екипът на Вкусните био-градинки ви кани на интензивен тренинг и градинска работилница в Растящата класна стая на 20 март (неделя) в двора на 107 ОУ "Хан Крум", София - http://107.zaedno.net/training2016.

Растящата класна стая е вкусна био-градинка от ново поколение, която включва и интерактивна учене чрез преживяване и пермакултурен дизайн в двора на 107 ОУ, в която провеждаме занимания по интегрална екология и откривателско учене с ученици от 1-5 клас.

КАКВО ЩЕ ПРАВИМ:

 • ще получите цялостен пакет от ЗНАНИЯ, ИДЕИ И СТРАТЕГИЧЕСКИ МАТЕРИАЛИ, които са ви необходими ако искате да си направите Растяща класна стая (вкусна био-градинка) на мястото, което имате - в двора на детската градина, училището, междублоковото пространство или... на балкона.
 • ще ви дадем ИНДИВИДУАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ, съвет и полезни ресурси, ако вече имате конкретна идея за създаване на Растяща класна стая
 • ще ви запознаем с богатството на Растящата класна стая като ИНТЕГРАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРАКТИКА от ново поколение
 • ще откриете магията на ОТКРИВАТЕЛСКОТО УЧЕНЕ по време на занимание директно в Растящата класна стая
 • ще обменим ДОБРИ ПРАКТИКИ И СЕМЕНА ОТ МЕСТНИ И ИНТЕРЕСНИ ядивни растения и билки
 • ще изградим заедно истинска синергична ПЕРМАКУЛТУРНА ЛЕХИЧКА ОТ ТИПА "ПЧЕЛЕН РАЙ" и БИЛКОВА СПИРАЛА

 

ТЕМИТЕ:

 • Как всеки може да направи "Растяща класна стая" дори без външно финансиране - лесно, интересно и достъпно за всички.
 • Как да привлечем съмишленици и да организираме солидарна акция за създаване на вкусна био-градинкаРастяща класна стая?
 • Радостта от откривателското учене сред природата
 • Как да превърнем в "Растяща класна стая" всяко едно кътче с жива природа.
 • Учене вдъхновено от Природата - идеи и практики от реалния живот или как садейки домати и босилек, отглеждаме стратегически умения и позитивни качества за цял живот
 • 12 вдъхновяващи теми и 12 интегрални урока за децата сред Природата
 • Градинска работилница - истинска работа в градинката за създаване на Билкова спирала, за да видим, усетим и преживеем всичко, за което си говорим.

 

 

СЪБИТИЕТО ще проведем във формат "ВРЕМЕ ЗАЕДНО сред Природата" - което значи, че ще има интегрални занимания, които са полезни, интересни и пълноценни както за родители, педагози, студенти и НПО, така и за деца над 7 години. Заповядайте!

 

ДАТА: 20 март 2016 (неделя)

МЯСТО: София, 107 ОУ "Хан Крум", ул. ул. Димитър Димов №13

ВХОД: 25 лева за възрастен / 10 лева за дете (7-13 г.)

Ако ще дойдете с две или повече деца, пишете ни, има семеен пакет.

СОЛИДАРНО: Средствата от семинара ще бъдат използвани за създаване на зона за откривателско учене и работа в екип на терена на Растящата класна стая.

За учители и преподаватели - има възможност да получите официален документ за разход за обучението и Сертификат за участие.
 

РЕГИСТРАЦИЯ: моля попълнете формата за регистрация.

 

ЗА КОНТАКТ: [email protected]

УЕБ: www.107.zaedno.net

ТЕЛЕФОН: 0896 860 640

FACEBOOK: https://web.facebook.com/events/888675771252072/

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА В РАСТЯЩАТА КЛАСНА СТАЯ може да намерите и във фейсбук групата - https://web.facebook.com/groups/107ou/

ПРАКТИЧНО И ПОЛЕЗНО: Всеки от участниците в работилницата ще получи материали за практична работа - схеми за разположение на растенията, за растенията приятели, както и полезна информация за всички необходими материали за изграждане на градинката и провеждане на занимания за деца базирано на принципите на откривателското учене.

 

Контакти

Ако ви харесва идеята. Ако и вие искате да направите вкусна био-градинка и във вашата детска градина, училище или квартал... Ако искате да се включите в СОЛИДАРНА АКЦИЯ за изработване на градинката. Ако желаете да споделите ресурси, опит, знание в тази област, пишете ни, и ние ще се свържем: [email protected]

Go to top