Каним ви на "Празник на Реколтата" - 6 октомври 2011 от 16:00 часа

Меню: 

 

"Ние не се оплакваме от остарялата образователната система, ние я развиваме по един достъпен начин - осъзнато, позитивно и заедно с децата и Природата."

 

На 6 октомври (четвъртък) 2011 от 16:00 часа в ЦДГ 93 “Славейче” ще проведем “ПРАЗНИК НА РЕКОЛТАТА” по случай първия успешен сезон в уникалната за София образователна био-градинка.

 

"Във вкусната био-градинка
има уроци за всички
как със ум, сърце и ръчички се садят

и отглеждат зеленчуци във цветни лехички"
 

ПОКАНА: На празника каним всички приятели, партньори, съмишленици и представители на медиите. Ще споделим опита, вдъхновението и вкусната трапеза от био-продуктите, които заедно отгледахме. Ще се насладим на артистична детска програма и фото-изложба «Споделени мигове в био-градинката».

 

ДОБРАТА НОВИНА: Децата на София отгледаха вкусни био-зеленчуци в задния двор на детската градина и научиха много за живота на растенията, за Природата, за био-земеделието, за здравословното хранене и за себе си.

 

ИДЕЯТА: ВКУСНАТА БИО-ГРАДИНКА е образователна билково-зеленчукова градина, създадена заедно с децата, възпитателите и родителите в двора на столичната ЦДГ N93 „Славейче“, в която «зелената» теория се превърна в житейска опитност. ВКУСНАТА БИО-ГРАДИНКА (Еdible Garden in Kindergarden) е изключително популярна по света практика за екологично образование чрез преживяване, а нейното изграждане е прекрасен повод-вдъхновение за появата на солидарни (взаимно подкрепящи се) общности. Само за един сезон ВКУСНАТА БИО-ГРАДИНКА се превърна в любим на децата, удобен за възпитателите и предпочитан от родителите инструмент за игра, учене и пълноценно използване на свободното време.


ГАЛЕРИЯ: Тук може да разгледате кадри от създаването на вкусната био-градинка и първите вкусни уроци, които проведохме с децата - разгледай снимките...

 

ПРОЕКТ: «ВКУСНАТА БИО-ГРАДИНКА — алтернативно образование за най-малките» реализирахме с финансовата подкрепа на Фондация "Екообщност" и Фондация "Чарлз Стюърт Мот" по програма "Място за живот 2011" и доброволния труд на екипът на Фондация ЗАЕДНО, НЧ „Бъдеще сега“ и партньори, децата, родители и приятели.

 

ПОСЛАНИЕ: Искрено вярваме, че идеята за създаване на ВКУСНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ БИО-ГРАДИНКИ за деца и родители ще излезе от двора на ЦДГ 93  и нейното послание ще стигне и вдъхнови сърцата и съзнанието на колкото се може повече ръководители на учебни заведения, граждански групи, родители, възпитатели и спонсори.

 

ПРЕС-СЪОБЩЕНИЕ и кратка информация може да свалите от тук >>>

 

ЗА КОНТАКТ:
Мария Димитрова - GSM: 0889.429.165
Елена Анастанова - GSM: 0896.860.640
Skype: zaedno.net
E-mail: [email protected]
Web: www.zaedno.net

 

Контакти

Ако ви харесва идеята. Ако и вие искате да направите вкусна био-градинка и във вашата детска градина, училище или квартал... Ако искате да се включите в СОЛИДАРНА АКЦИЯ за изработване на градинката. Ако желаете да споделите ресурси, опит, знание в тази област, пишете ни, и ние ще се свържем: [email protected]

Go to top