Практически семинар в Пловдив, 21.02.2020

Скъпи приятели на вкусните биоградинки, екипът на  Фондация Музейко в партньорство с екипа на Вкусната образователна градинка на  Фондация ЗАЕДНО - общуване за подкрепа и развитие, има удоволствието да ви покани на еднодневен тренинг семинар, в който ще споделим стратегическа информация, опит, ноу-хау, и добрите практики от десетгодишния опит, и ще ви запознаем с ресурсите и услугите новата безплатна образователна Платформа разработена в рамките на инициативата «GARDENStoGROW».


ПОКАНЕНИ ЗА УЧАСТИЕ СА: педагози, учители, родители, студенти, доброволци, представители на НПО, медиите и граждански инициативни групи.

Дата: 21 февруари 2020 г.
Времетраене: 10:30-15:00 часа
Място: Регионален исторически музей - Пловдив
Адрес: Пловдив, пл. Съединение № 1
 

ПРОГРАМА:
* 10.30 -  Регистрация и запознаване с участниците
* 11.00 - 12.30 - Педагогическа работилница и въведение в образователната Платформа "GardensToGrow"
* 12.30 - 13.00 - Почивка за обяд
* 13.00 - 15.30 - Практически тренинг и консулатции за създаване и развитие на образователна градинка и интердисциплинарни занимания

Участието в семинара е безплатно!
Организаторите не покриват разходи за път, настаняване и храна.

Регистрацията е отворена до 10 февруари 2020 г.

Форма за регистрация - може да попълните от ТУК

За въпроси и допълнителна информация се обръщайте към Анелия Фернандес (Т/ 0893 59 13 19 и 02/902 0027; Е/ anelia@muzeiko.bg)

Събитието е част от международната инициатива „GARDENStoGROW – градско градинарство за иновативно и приобщаващо образование в ранна детска възраст“, която обединява 11 образователни организации от България, Великобритания, Испания, Италия и се изпълнява с финансовата подкрепа на програма Еразъм + на Европейския съюз.

 

                                                           НОВО ИЗДАНИЕ !!!                                                                     

По време на семинара ще може да закупите на място и новото, преработено и допълнено издание на Наръчника за Вкусната образователна градинка.
 
Изданието е уникално за България. Съдържа 148 цветни страници изпълнени със стратегически насоки, споделен опит и добри практики за изработка на проект, изграждане и развитие на пълноцена и изобилна образователна градинка, както и богата колекция от образователни занимания по интегрална екология, градинско изкуство, пермакултурен дизайн, изкуство, откривателско учене и игри за деца и възрастни.

Наръчникът е полезен ресурс за учители, педагози, терапевти, родителски кооперативи, образователни центрове и хора, които работят в областта на ранното детско развитие, с фокус върху интегралното образование и устойчивото развитие на децата и местните общности.

Повече информация може да намерите ТУК >>>


 

 

Снимки от Сесията за създаване и управление на Вкусна образователна градинка, чрез прилагане на Пермакултурната техника - Dragon Dreaming.

 

                                                              

Контакти

Ако ви харесва идеята. Ако и вие искате да направите вкусна био-градинка и във вашата детска градина, училище или квартал... Ако искате да се включите в СОЛИДАРНА АКЦИЯ за изработване на градинката. Ако желаете да споделите ресурси, опит, знание в тази област, пишете ни, и ние ще се свържем: vkusnata.gradinka@gmail.com

Go to top