СДГ "Горски път", гр. Варна, к.к. Златни пясъци

Здравейте приятели,

Пишем ви, за да споделим какво се случи след нашата среща в ОДЗ №13 “Детска радост”. Вече можем и ние да се похвалим с нашата билкова градинка,  която изградихме с много любов и желание.

Седмична детска градина  №34 34 “Горски кът”се намира в Природен парк “Златни пясъци” и сме част от природата и живота в гората. Децата от СДГ №34 “Горски кът” са от малкото останали деца в България, които растат на чист въздух, усещат годишните времена, тичат на воля и ходят на походи по определени маршрути в гората.

За нас единството и живота в хармония с природата е важна, затова се стремим да насочим по лесен и приятен начин вниманието на децата към усвояване на природните закони, прилагайки ученето чрез преживяване. Работим активно по направление на Екоучилища и учим децата да познават, обичат и пазят природата – нашият дом.
Веднага след нашата среща започнахме да работим по посока планиране и изграждането на нашата билкова градинка, която е естествено продължение на всичко, което правим.

Децата разбира се бяха активни участници в планирането, изграждането и отглеждането на билковата градинка. След работа се полага забавление! Това се случи на Еньов ден, който отбелязахме с песни, танци и много знания за билките и техните вълшебни свойства.

Имаме идеи за изграждане на зеленчукова градинка за отглеждане на екологични зеленчуци, за което молим за вашето съдействие и споделяне на опит.

Ще се радваме да се видим, за да ни насочите и  подпомогнете. Имаме идеи, които за съжаление са свързани със финансови средства, които нямаме и които ще продължим да търсим.
Приемете нашите поздрави!
Оставаме с надежда за бъдещо партньорство!

Контакти

Ако ви харесва идеята. Ако и вие искате да направите вкусна био-градинка и във вашата детска градина, училище или квартал... Ако искате да се включите в СОЛИДАРНА АКЦИЯ за изработване на градинката. Ако желаете да споделите ресурси, опит, знание в тази област, пишете ни, и ние ще се свържем: [email protected]

Go to top