Празник на реколтата в ЦДГ №161 "Ласка", Овча купел, 20 септември 2012

С уникално Гурме парти отпразнуваха своите "градинарски успехи" децата, родителите и възпитателите от 161 ЦДГ "Ласка". Песни и гатанки за зеленчуците и билките предшестваха вкусната почерпка за гостите. Всички имаха шанса да опитат салатата с чери доматки от "вкусната градинка" и моцарела, зеленчукова супа с пащърнак (собствено производство), салата от червено цвекло (собствено производство), салата от тиквички(собствено производство) и сладка "торта от моркови"... На този ден децата бяха тези, които черпят и споделяйки своите впечатления от научените "вкусни уроци", напълниха не само нашите стомаси, но и сърца. Мислите, че НЕ е възможно децата да хапват с удоволствие сурово червено цвекло и зеленукова супа от пащърнак. Възможно е! Особено когато са ги отгледали с любов, любопитство, търпение и много грижи. Ако не вярвате - заповядайте при децата от 161 ЦДГ"Ласка" в кв. Овча купел.

Официални госи на празника бяха Г-жа Виолета Недева и Г-жа Мила Боянова - преставители на фондация "Америка за България" - спонсор на проекта за изграждането на "вкусните градинки".

Контакти

Ако ви харесва идеята. Ако и вие искате да направите вкусна био-градинка и във вашата детска градина, училище или квартал... Ако искате да се включите в СОЛИДАРНА АКЦИЯ за изработване на градинката. Ако желаете да споделите ресурси, опит, знание в тази област, пишете ни, и ние ще се свържем: [email protected]

Go to top