Слънчев празник на реколтата и децата във вкусната градинка на ОДЗ 79 "Слънчице", Студентски град, 28 септември 2012

ДОБРЕ ДОШЛИ!

ВКУСНАТА ГРАДИНКА е «зелена класна стая», в двора на детската градина или училището, в която децата, учителите и родителите получават безценни уроци директно от Природата, докато заедно отглеждат билки, зеленчуци и плодове. Градинката е интердисциплинарна и достъпна за всички образователна практика в областта на интегралното възпитание, с фокус върху екологичното и устойчиво поведение. Работата и уроците във вкусната градина са един забавен, пълноценен и естествен начин, по който децата придобиват трайни умения за природосъобразен начин на живот и хранене, възпитават се в любов, грижа и отговорност към Природата, към себе си и към околните.

 

С много слънце, песни и добро настроение беше пълен празникът на Реколтата в 79 ОДЗ "Слънчице" в Студентски град. Младите градинари приготвиха  и похапнаха вкусни сандвичи със зеленчуци, които придобиха формички на пеперуди, цветя и усмихнати мишлета. Успешно отгледаният и обран от децата грах, освободи лехички, в които децата и техните родители засадиха лимец и си обещаха и през новата година да продължат да отглеждат вкусни зеленчуци в лехичките и да придобиват много нови умения и полезни навици.

Официален гост на празника беше г-жа Велина Белева - заместник кмет на район Студентски, Столична община, която поздрави младите градинари и им пожела много нови успехи.

                                    

Site Map

Ресурси

  • Създаване на градинка
  • Отглеждане на реколта
  • Солидарна общност
  • Уроци и занимания
  • Пермакултура

Контакти

Go to top