Покана за он-лайн курс за начинаещи градинари

Когато времето на една добра идея е дошло - нищо не може да я спре. Заедно с нашите приятели от Пермакултурна образователна ферма Biotiful събрахме богата колекция от знания, опит и вдъхновение, за да създадем за вас он-лайн курс "Градинарство в хармония с Природата вдъхновено от Пермакултурния дизайн".

Изминалата година ни показа колко уязвими са човешките системи пред превратностите на Природата. Накара ни да се замислим за истинските стойности, да потърсим начини да си създадем по-голяма сигурност. Провокира ни да потърсим нови възможности, да променим представите си за това кое всъщност е важно. Умението да произвеждаш самостоятелно храната си от хилядолетия е източник на сигурност и вяра в утрешния ден.

❤️️ Да създадеш място, което да те храни, лекува, зарежда, разтоварва, вдъхновява и учи все повече изглежда актуално в днешно време. Връзката с Природата и Земята става важна за все повече от нас.

Ние вярваме, че няма по-ценен дар от това да подариш на децата си, време и пространство, в което да общуват, играят, изследват и учат директно от природата, от своя личен опит и среща с удивителния свят на живите системи, да черпят сили, здраве, радост и вдъхновение от безкрайния свят на Градината. Ние посветихме повече от десет години, за да вдъхновим и подкрепим създаването на Вкусни образователни градинки в двора на десетки детски градини и училища из цялата страна, за да осигурим на децата срещата с най-мъдрия и най-вдъхновяващия учител - живата Природа. Днес с радост откриваме, че там, в Градината, децата от всички възрасти, спонтанно и с радост откриват и култивират всички онези ценности, които мечтаем да имат през целия си живот - удоволствие от ученето, здраве, пълноценно развитие на всички сетива и интелект, креативност, дизайн мислене, самостоятелност, отговорност, грижовност, обич и уважение към всеки себе си, към околните и към всеки елемент от живота.

Като хора, вдъхновени от този начин на живот и вече живеещи го, решихме да подадем ръка на всички, които смело са решили да тръгнат по пътя на сътворяването на една нова реалност на хармония, радост и изобилие. Обединихме знанията, уменията и натрупания през годините опит, събрахме го на едно място, систематизирахме го и го оформихме в курс.

✿ Този курс ще ви подкрепи, ако:
  • Имате вече свое късче земя или голяма градина, но не знаете откъде да започнете, за да го превърнете в зелен оазис на изобилието.
  • Искате да научите повече за това как да отгледате чиста и лесна реколта, благодарение взаимовръзките в природата - на село или в центъра на големия град.
  • Искате да творите заедно с Природата, за да създавате устойчиви екосистеми, които осигуряват живот и изобилие за всички.
  • Мечтаете децата ви да израснат сред удивителния свят на Природата и това да остави щастливи мигове в сърцата им и безценни умения за устойчив начин на живот в ръцете им.
 
ПРОГРАМА на курса - https://cutt.ly/hkmqjgD
 
✿ За кого е подходящ този курс?
За начинаещи градинари от всички възрасти, за хора, които жадуват да се върнат към Природата създавайки своя Градина, в която да откриват красотата, изобилието и мъдростта на живата среда - на село, на терасата в големия град или на двора на детската градина, училището или междублоковото пространство.
 
✿ Кога ще се проведе?
Курсът се състои от 10 сесии в рамките на 5 седмици, които ще се провеждат в събота и неделя от 18.00 до 19.30 часа.
 
✿ Къде ще се проведе?
В Zoom платформа + live предавания от фермата + среща на живо с “Празник на изобилието” в пермакултурна ферма Biotiful през лятото на 2021 г.
 
✿ Кои са водещите на курса?
‣ Силвия и Димитър Узунови от семейна Пермакултурна ферма Biotiful, www.biotifulfarm.bg
‣ Мария Димитрова - Пермакултурен дизайнер, основател и обучител от Порталът на Вкусните образователни градинки, www.gradinka.zaedno.net
 
✿ Такса за участие? 360 лв.
В таксата са включени:
✓ 10 тренинг сесии с предаване на живо от фермата
✓ колекция от печатни ресурси
✓ он-лайн ресурси и работни материали
✓ видео запис на презентациите
✓ консултация и обратна връзка за разработване на собствен дизайн на пермакултурна градина
 
✿ Как да се регистрирам?
За регистрация, моля попълнете формата тук - https://cutt.ly/Tkn6JQc
 
✿ С обич и грижа за Бъдещето, с приходите от тозу курс, ние ще подкрепим:
  • със стипендия за участие в този курс на един учител (екип) от детска градина или училище, които планират създаване на своя образователна Пермакултурна градина
  • с част от приходите ще подкрепим финансово създаването на нова Пермакултурна образователна градина за децата на България.
За допълнителна информация:
✓ Уеб сайт: https://biotifulfarm.bg/activities-and-events/programs
✓ Е-мейл: [email protected]

Контакти

Ако ви харесва идеята. Ако и вие искате да направите вкусна био-градинка и във вашата детска градина, училище или квартал... Ако искате да се включите в СОЛИДАРНА АКЦИЯ за изработване на градинката. Ако желаете да споделите ресурси, опит, знание в тази област, пишете ни, и ние ще се свържем: [email protected]

Go to top