VII-та КОНФЕРЕНЦИЯ "ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА" ПОД ПАТРОНАЖА НА МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО, ХРАНИТЕ И ГОРИТЕ 21, 22, 23 ОКТОМВРИ 2020

Със свое решение Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО), взето в деня на създаването й (16 октомври 1945), обявява 16 октомври за Световния ден на прехраната, който се чества в над 150 страни, като България се включва през 2006 г., за раширяването на достъпа до храна и създаването на условия за устойчиво земеделие.

През 2007 година стартирахме изследователски проект, насочен към изследване на практиките и предизвикателства пред Достъпа до добра храна в България. В рамките на проекта организираме годишна национална конференция, посветена на Достъпа до добра храна, където са представeни резултати от изследването, дискутирани предизвикателства и добри практики в регулаторната рамка, производството, търговията и публичния образ на добрата храна.

На 16 октомври 2020 ще стартираме за трета поредна година НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА. Символът на седмицата е ЗЕЛЕНИЯТ КАРТОН.

Кулминацията на СЕДМИЦАТА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА‘2020 ще отбележим с тридневна онлайн конференция на 21, 22 и 23 октомври 2020 година – от 14 до 16 часа в платформата BlueJeans. Конференцията тази година е посветена на предизвикателствата пред хранителните системи по време на криза. Инициативата отново е в партньорство с Евроток, Дружество Европейско право, Граждански институт, фондация „Екоцентрик“, движение „Хранкооп“, Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство и е под патронажа на Министъра на земеделието, храните и горите.

Приложено изпращаме предварителна програма на конференцията и информация за годишните награди „Достъп до добра храна“.

Очакваме Вашите предложения за презентации и номинации за годишните награди „Достъп до добра храна‘2020“ в срок до 19 октомври 2020г. на електронна поща: [email protected].

За да получите персонален линк за онлайн участие в конференцията, моля регистрирайте се на http://www.dobrahrana.info/registration/ .

За да отбележите лично 16 ОКТОМВРИ, Ви каним да се обедините около идеята за ЗЕЛЕНИЯ КАРТОН и да споделите с хората около Вас това, което правите за достъпа до добра храна. Независимо дали ще организирате или ще участвате в събитие от седмицата, и без значение къде живеете, можете да подкрепите НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА‘2020.

                                                              

Контакти

Ако ви харесва идеята. Ако и вие искате да направите вкусна био-градинка и във вашата детска градина, училище или квартал... Ако искате да се включите в СОЛИДАРНА АКЦИЯ за изработване на градинката. Ако желаете да споделите ресурси, опит, знание в тази област, пишете ни, и ние ще се свържем: [email protected]

Go to top